arrow-1 image/svg+xml arrow-2 image/svg+xml arrow-3 image/svg+xml arrow-4 image/svg+xml arrow-5 image/svg+xml arrow-6 image/svg+xml facebookimage/svg+xml googleplusimage/svg+xml instagramimage/svg+xmlmenu-btn-close image/svg+xml menu-btn image/svg+xml pinterestimage/svg+xml tumblrimage/svg+xml warning image/svg+xml
Zadzwoń / Call us!
Zadzwoń do nas
  539 983 930
Doradzę Ci jak dobrać właściwą kołdrę czy poduszkę.
— Bernadetta

Polityka prywatności i cookies

POLITYKA PRYWATNOŚCI

sklepu internetowego MyAlpaca
sklep.myalpaca.eu

§ 1. Postanowienia ogólne.
Administratorem Twoich danych osobowych jest My Alpaca sp. z o.o. z siedzibą w miejscowości Krosno (kod pocztowy: 38-400), ul. Pużaka 18, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000524208, NIP 6842639013, REGON 181151572, kapitał zakładowy w wysokości 600.000 zł („ADO” lub „Administrator”).

Kontakt z ADO możliwy jest pod adresem e-mail: craft@myalpaca.eu

§ 2. Podstawy prawne.

1. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej „RODO”.

§ 3. Uprawnienia Użytkownika

1. Użytkownik ma prawo do:
a) Dostępu do swoich danych osobowych,
b) Prawo do sprostowania danych osobowych,
c) Prawo do usunięcia danych osobowych,
d) Prawo do wniesienia sprzeciwu,
e) Prawo do przenoszenia danych,
f) Prawo do ograniczenia przetwarzania,
g) Prawo do odwołania zgody,
h) Prawo do informacji jakie dane ADO przetwarza.
2. Użytkownik ma prawo do złożenia skargi na działania ADO do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku wystąpienia naruszenia.
3. Aby skorzystać z ww. uprawnień, Użytkownik powinien skontaktować się z ADO za pośrednictwem poczty elektronicznej, na adres: craft@myalpaca.eu

§ 4. Cele przetwarzania danych osobowych

ADO przetwarza dane osobowe Użytkownika w następujących celach:
1. Realizacja zamówienia użytkownika, 
2. Kontakt z użytkownikiem,
3. Realizacja reklamacji oraz oświadczeń o odstąpieniu od umowy

§ 4. Przetwarzanie danych osobowych w celu realizacji zamówienia użytkownika

1. W celu realizacji zamówienia, użytkownik musi podać w formularzu zamówienia następujące dane: imię, nazwisko, adres dostawy, numer telefonu, adres e-mail.
2. Podstawą przetwarzania ww. danych jest realizacja umowy.
3. ADO może kontaktować się telefonicznie lub elektronicznie z użytkownikiem w celu realizacji umowy.
4. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże brak ich podania uniemożliwi ADO realizację zamówienia.
5. Dane osobowe będą przetwarzane przez czas realizacji zamówienia i następnie na czas realizacji uprawnień użytkownika do reklamacji i skorzystania z prawa do odstąpienia.

§ 5. Przetwarzanie danych osobowych w celu realizacji reklamacji oraz prawa do odstąpienia od umowy.

1. W celu realizacji reklamacji lub prawa odstąpienia, użytkownik musi podać w formularzu zamówienia następujące dane: imię, nazwisko, adres oraz adres e-mail, numer telefonu, oraz numer rachunku bankowego.
2. Podstawą przetwarzania ww. danych realizacja przez ADO jego obowiązku prawnego rozpatrzenia reklamacji lub prawa odstąpienia
3. Podanie danych jest dobrowolne jednakże brak ich podania uniemożliwi użytkownikowi skorzystania z prawa do reklamacji lub odstąpienia od umowy.
4. Dane osobowe użytkownika są archiwizowane w celach dowodowych.

§ 6. Przetwarzanie danych osobowych w celu kontaktu z użytkownikiem

1. Kontaktując się z ADO, użytkownik przekazuje mu swój adres e-mail oraz dane osobowe mogące znajdować się w treści wiadomości.
2. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.
3. Podstawą przetwarzania danych jest zgoda użytkownika.
4. Dane osobowe użytkownika są archiwizowane.

§ 6. Udostępnianie danych osobowych i powierzenia
1. ADO nie sprzedaje danych osobowych użytkowników jakimkolwiek osobom trzecim.
2. Na żądanie ze strony uprawnionych organów lub instytucji w tym organów lub instytucji państwowych ADO  udostępni dane osobowe tymże organom lub instytucjom.
3. ADO powierza przetwarzanie danych osobowych użytkowników następującym podmiotom:
a) nazwa.pl sp. z o.o., Mieczysława Medweckiego 17, 31-870 Kraków, NIP: 6751402920, REGON: 120805512 - w celu korzystania z usług hostingowych,
b) Comarch Spółka Akcyjna z siedziba w Krakowie, Aleja Jana Pawła II 39a wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Krakowa-Śródmieścia, w Krakowie, XIX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000057567, NIP: 6770065406, REGON: 010771280 - w celu wystawienia dokumentów księgowych 
c) CONTAB Sp. z o.o., ul. Lwowska 17, 38-400 Krosno - w celu korzystania z usług księgowych.
d) UPS Polska” sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Prądzyńskiego 1/3, 01-222 Warszawa , wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000036680, NIP: 5221004200, REGON: 010771280 – w celu realizacji dostaw 
e) Shoplo spółka z ograniczoną odpowiedzialnością̨, z siedzibą w Warszawie (00-189) przy ul. Inflanckiej 4C wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców KRS pod numerem 417586 posiadającą NIP 5213630420, reprezentowaną przez Patryka Pawlikowskiego – Prezesa Zarządu 

4. ADO powierza ww. podmiotom dane na podstawie umów powierzenia przetwarzania danych osobowych.

§ 7. Wewnętrzna dokumentacja

Dbając o dane osobowe użytkowników ADO posiada wdrożoną wewnętrzną dokumentację dotyczącą ochrony danych osobowych.

§ 8. Pliki cookies

1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu czyli ADO.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a)  dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
c)  utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu,
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, 
c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika,
e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. 
7. Podstawą wykorzystywania plików cookies przez ADO jest zgoda użytkownika.
8. ADO zapisuje także logi serwera czyli adres IP, datę i czas, informacje o systemie i wykorzystywanej przeglądarce.